“Так не можна”: професійні пекарі розповіли, чому не можна зберігати хліб у холодильнику

Хліб входить до переліку основних продуктів на столах більшості жителів не лише нашої країни, а й у всьому світі. Він слугує основою для бутербродів, сендвічів та інших перекусів, тож особливо неприємно виявити, що хліб є вдома, але він зачерствів або вкрився пліснявою. Професійні пекарі поділилися порадами, де і як найкраще зберігати хліб, інформує Ukr.Media.

Чи любите ви батон на свіжій заквасці, нарізаний мультизерновий хліб, чи м'який щільний білий, важливо не тільки зберігати буханець у потрібному місці, а й правильно накривати його. Ідеальним місцем для зберігання фахівці назвали прохолодне і сухе місце в хлібниці або шафі подалі від плити.

Для щоденного вживання загорніть батон у паперовий пакет або бавовняну тканину, щоб не допустити появи цвілі.

Назвали вони і найгірше місце для зберігання хліба. Ним виявився холодильник. Експерти наголосили, що холодильник може затримати появу цвілі, але прискорить процес зачерствіння.

Тим, хто вважає за краще мати великий запас продуктів, зокрема й хліба, але стикається з проблемою його довгострокового зберігання, підійде варіант із заморожуванням. Однак заморожувати хліб потрібно правильно. Продукт потрібно щільно загорнути в пакет для заморозки.

Варто зазначити, що рекомендації щодо зберігання хліба в сухому і прохолодному місці застосовні до багатьох продуктів. Фахівці кажуть, що такі умови захистять картоплю і більшість коренеплодів від гниття і продовжать термін їхнього зберігання.

Джерело