Не можна зберігати продукти в холодильнику як попало, а ще необхідно стежити за його чистотою. Якщо не мити полки регулярно, вони стануть благодатним ґрунтом для розмноження бактерій, з'явиться неприємний запах, а продукти з смачних перетворяться в небезпечні, інформує Ukr.Media.
Правила зберігання продуктів в холодильнику
До зберігання їжі не можна ставитися легковажно. Слід обов'язково слідувати ряду правил — познайомтеся з ними.
- Встановити в холодильнику температуру 4 °C — вона оптимальна для кращого збереження продуктів.
- Сиру рибу і м'ясо слід класти в найхолодніше місце, вершкове масло — в найменш холодне.
- Готові страви необхідно прибирати в холодильник протягом двох годин після приготування, а вжити їх треба протягом двох діб.
- Аналогічне правило діє щодо розкритих банок і упаковок: їх вміст слід з'їсти за два дні.
- Не варто мити овочі або фрукти, перед тим як покласти їх в холодильник: волога прискорює процеси гниття.
- Мити холодильник слід раз на тиждень з оцтом, який прибирає запахи і вбиває мікроби, раз на місяць — із засобом для миття посуду.
Як і чим помити холодильник за дві хвилини
Але не так-то просто помити холодильник раз на тиждень, адже це займає багато часу. Але є лайфхак, який дозволяє провести прибирання за дві хвилини, якщо, звичайно, відняти ще кілька, які знадобляться на те, щоб витягнути, а потім повернути назад продукти.
Допоможе в цьому проста харчова плівка: нею слід застелити полки. Під час прибирання її досить дістати з холодильника і замінити на нову. Мити нічого не знадобиться — чисте скло просто протріть тканиною, змоченою в оцтовому розчині. А якщо неприємного запаху немає, то і це робити необов'язково.
Залиште відповідь