У Криму окупанти провели обшуки у 10 домівках кримських татар

Сьогодні рано вранці окупаційні силовики обшукали 10 будинків кримських татар у Бахчисараї, Джанкої та Джанкойському районі окупованого Криму.

Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

У відомстві зазначили, що після незаконних обшуків були затримані Ремзі Куртнезіров, Наріман Аметов, Енвер Халілаєв, Арсен Кашка, Алі Мамутов, Вахід Мустафаєв, Мустафа Абдураманов, Мемет Люманов, Азіз Азізов та Рустем Османов.

За попередньою інформацією від адвокатів, усім кримським татарам незаконно інкримінують організацію діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації.

«Окупаційний “суд” обрав запобіжний захід журналісту “Кримської солідарності” Рустему Османову та затриманим з Бахчисараю Мемету Люманову, Азізу Азізову та Мустафі Абдураманову. “Суд” призначив їм незаконний арешт до 4 травня 2024 року», — йдеться в повідомленні.

Затримані з рішенням суду не згодні, і його оскаржуватимуть.

«Окупанти тримають наших громадян на ногах з 4 ранку та не дають їм навіть поїсти. Їх направили до окупаційного СІЗО-2 Сімферополя, де вони незаконно утримуватимуться під час так званого “слідства”», — заявили у відомстві.

Представництво Президента в Автономній Республіці Крим рішуче засуджує незаконні переслідування кримськотатарських активістів та релігійних діячів в окупованому Криму, які зазнали посиленого тиску зі сторони окупантів протягом останніх декількох тижнів.

Джерело